Штамата на Енхалон

Штамата на Енхалон е збирка раскази напишани на струшки дијалект и сленг. Пишувањето на Штамата на Енхалон беше своевиден блог-проект кој започна на старата блог платформа на blog.com.mk под псевдонимот Wezdensky. После една година постоење на блогот, ракописите беа испратени на конкурсот НОВИТЕ 2009 на издавачката куќа Темплум и ја освоија наградата за надобро дебитанско дело. Книгата беше издадена во декември 2009 година.

Образложение на жирито по повод наградата НОВИТЕ

Симни ја книгата тука.

Advertisements